logo

Čo sú voskové obaly?

Voskové obaly sú vyrobené z prírodného vosku a z bio bavlny. Ideálne na balenie potravín a uchovávanie jedla.

Share

Voskové obaly (tiež známe ako voskové utierky) sú vyrobené z prírodného vosku a z bio bavlny. Ideálne na balenie potravín a uchovávanie jedla. Sú ekologickou a prírodnou alternatívou k plastovým obalom, sú tiež biologicky rozložiteľné a ekologické. Voskové obaly sa ľahko opraviť a môžu sa znova používať. Používajú hlavne na uchovávanie potravín, ako sú ovocie, zelenina, syry a pečivo, ale tiež sa používajú na uchovávanie kvetov a byliniek.

Výhody voskových obalov.

Voskové obaly sú jednou z ekologických alternatív k tradičným plastovým obalom, ktoré sa používajú na uchovávanie potravín a iných vecí. Tieto prírodné obaly sa vyrábajú z vosku a bavlny.

Existuje mnoho výhod voskových obalov, medzi ktoré patria:

  • Ekologickosť: Obaly sa vedia biologicky rozložiť. Nezanechávajú žiadne škodlivé odpady, ktoré by mohli poškodiť životné prostredie.
  • Udržateľnosť: Dajú sa ľahko opraviť a znova používať.
  • Protektívne: Chránia potraviny pred vonkajšími vplyvmi, ako je vlhkosť, vzduch a plesne.
  • Trvanlivé: Vedia byť trvanlivejšie ako plastové obaly, takže ti umožnia uchovávať potraviny dlhšie bez toho, aby sa rýchlo kazili.
  • Estetický: Hrdia sa nie len ručnou výrobou, ale aj krásnym dizajnom. Kľudne ich použi aj ako dekoráciu.
  • Zdravosť: Vyrábajú sa z prírodných zdrojov, bez chemických látok. Zdravšie pre potraviny a zároveň nebezpečné látky neprenikajú do potravín.

Ak používaš voskové obaly, tak nielen dbáš na svoje zdravie, ale aj chrániš životné prostredie. Naviac, voskové obaly tiež poskytujú estetický zázitoť oproti hnusných igelitovým sáčkom. Mať ich doma je príjemnou a užitočnou súčasťou každodenného života.

My doma používame napríklad Včelobal Turista a na pečivo jednoznačne Včelovak.

Voskované obrúsky sú 100 % prírodné, neuvoľňujú žiadne škodlivé chemikálie a ich používaním minimalizujeme množstvo plastov. Ak sa po zabalení potraviny otvárajú, stačí ich na pár minút odložiť do chladničky a ony opäť stuhnú v novom tvare.

Ak sa na to pozrieme historicky, tak včelí vosk používali na zachovanie tovaru už Egypťania. Neskôr okolo roku 1900 ľudia používali obrúsky so včelím voskom na skladovanie potravín či zakrytie nádoby.